Musikens oanade kraft

Ibland är det bra att tillbringa sin tid i ett rum utan någon kontakt med omvärlden (nja, inte helt sant, hade telefonen med) för då hinner man med att plöja böcker. Inatt läste jag ut Mozart-effekten (musikens oanade kraft) av Don Campbell och jag är imponerad. Om hälften av det som står i boken är sant så är jag otroligt imponerad!

Vi omges ju faktiskt av ljud från det att vi är foster till dess vi går vidare till andra sidan (det sista som lämnar oss sägs vara hörseln/ljudets vibrationer om man är döv) och vi blir ju påverkade av det vi hör.

Jag vet med mig själv att jag blir otroligt påverkad av musiken jag för dagen väljer att lyssna på. Vemod kräver sin musik, glädje sin och spikmattan kräver sin. Har prövat att ligga på spikmattan med synthmusik i öronen och det funkade inte alls. Detta betyder ju att man kan förändra ett tillstånd med hjälp av musik, det enda som krävs är tid, tålamod och kärlek. Sen så är jag inte helt övertygad om att man kan bota alla sjukdomar med hjälp av musik, men man kan säkert lindra många symptom med hjälp av modern läkarvetenskap och ett holistiskt tänk.

"Musiken är en helig plats, en katedral så storslagen att vi kan känna universums enorma rymd, men den är också en liten koja som är så enkel och privat att ingen av oss kan tränga in i dess djupaste hemligheter."

Nej, nu är det dags att välja dagens sinnesstämning och musik (så jag kan störa grannarna lite) =D

Peace

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0