Tävling i Alvas hus!

Ni som gillar ljusstakar ska absolut kolla in denna tävling http://alvashus.blogspot.com/2009/01/tvling.html

Nu ska jag klämma några sidor i boken....


Idiotarg

Jag har de senaste dagarna gått från att vara frustrerad...irriterad....arg.....för att till sist bli IDIOTARG!!!

Detta på grund av ett viss företag som säljer mobila bredband. Beställde, fick hem mitt modem och allt var frid och fröjd -trodde jag. MEN, och jag är inte så förvånad, mitt konto hade på något vis fastnat i systemet och inte gått igenom som det skulle. Till saken hör ju att jag är inte den "snälla" kunden som snällt sitter och väntar... Jag är nu säker på att mitt personnr har en rödmarkering i supportens databas (jag vet hur sånt fungerar) och nästa stackare som tar emot mitt samtal kommer darra till när han får upp min historik.

Allt jag ville var ju att bli kopplad till en tekniker som kunde hjälpa mig på stört - inte sen efter lunch, kaffe, joltcola och allt vad datafolket sysslar med! Innerst inne visste jag ju att jag snällt fick nöja mig med att bli uppringd av samma människa jag pratat med sist, men man kan ju alltid försöka eller hur?!

Nu är mitt konto i alla fall igång och jag testar hastigheten lite för att se om jag är nöjd eller om jag ska ringa några fler samtal, hehe.

Det jag vill komma till med det här inlägget är att boken har fått vänta lite, har svårt med koncentrationen när jag retar mig på något. Visserligen har jag svårt att koncentrera mig på den boken hela tiden, men men...

Vad har jag gett mig in på????

Ja, det är frågan jag ställer mig. Om alla böcker är som den här vet jag inte vad jag tar mig till. Nu går det så trögt så trögt. Läser och läser men kommer ingenstans tycker jag. Halva boken är avklarad men det betyder ju även att halva är kvar.

Förlåt alla lärare som brinner för sitt yrke, men denna bok för mig tillbaka till gymnasietiden. Tiden då man försökte hänga med men läraren som satt längst fram och malde var bara så zzzzövande

Sully Prudhomme

1901 delades det första nobelpriset i litteratur ut och det var en fransk poet vid namn René François Armand ”Sully” Prudhomme som fick den stora äran.

Motiveringen löd..
"såsom ett erkännande av hans utmärkta, jämväl under senare år ådagalagda förtjänster som författare och särskilt av hans om hög idealitet, konstnärlig fulländning samt sällspord förening av hjärtats och snillets egenskaper vittnande diktning"

Det fanns endast en bok av denne berömde fransman på biblioteket så det var inte så mycket att välja på, det fick bli "Lyriska dikter". Det som gjorde mig lyrisk var att boken var magasinerad, luktade otroligt gott och var tryckt 1901....sen tog det lyriska slut för min del. Dikter är nog helt enkelt inte min grej och speciellt inte på gammelsvenska. Det positiva är att boken var tunn så det gick snabbt att läsa den.

Något säger mig att nästa inte kommer gå så smärtfritt :-(

Nobelpriset i Litteratur

OK,
För ett tag sen fick jag en idé om att läsa minst en bok av varje nobelpristagare i litteratur...fråga mig inte varför!!!
Sen fick jag ytterligare en strålande idé om att blogga om det - så här är den. Kanske kanske, ligger det en liten önskan om att få en inbjudan av Svenska Akademien i det hela, vem vet?

Ha de
Kristin


RSS 2.0