En del har tur i spel....

....och en del har tur i kärlek!

Nu ska vi inte gå in på hur mitt liv har sett ut hittills men jag brukar inte vinna saker så ofta. En arbetskamrat vann i början av året en SPA-vistelse, jag försökte mig på samma sak och vann visserligen - en biljett till en mässa. Nu hade vi supertrevligt på mässan så jag klagar inte men ändå...

För ca en vecka sen fick jag ett mail från ett företag där jag köper en hel del produkter. De ville ha lite användarinfo och som tack för hjälpen var man med i en utlottning. Jag vann...

Så, nu undrar jag. Kan jag lämna tillbaka min vinst?

303 del två

HA,

Nu vet jag vad det är med 303. Tänk att det var så enkelt, inte var det farligt heller ;-)

Synth vs Bluegrass

Jag har drabbats av jämförelsesjuka. Tänker mycket i termer som å ena sidan och å andra sidan. Det är väl iofs bra att se saker från flera sidor men ibland kanske det blir för mycket?

Nu tänkte jag dela med mig av några tankar. Om jag säger synth, synthmusik och synthare vad tänker ni då?

Om jag sen säger bluegrass, vad tänker ni då?

Fortsättning följer, jag ska tänka lite till.....

The Robots

Play it again Sam del två

Svimma inte nu, men här kommer del två på förra inlägget.

Jag har nu via TV3 play sett alla avsnitten av "Ensam mamma söker". Först började jag att titta på det för att jag är grymt intresserad av hur gruppsykologi och gruppdynamik fungerar, men efter resans gång så hände ngt annat i mig. Jag har funderat och funderat, skrattat "lite" åt dom, tyckt att de är fruktansvärt pinsamma osv. Men, mitt i allt det här så började jag smida planer. Hör och häpna, jag har tagit ett beslut.

Jag ska söka nästa år! Ja, under förutsättning att jag är singel då. Nej, det är inte så att jag är superdesperat utan jag gillar helt enkelt att träffa nytt folk. Tänk vad många roliga (förhoppningsvis) människor jag kommer träffa på. Folk som kommer fjäska för mig och behandla mig som en prinsessa (om jag kommer med vill säga).

Nu är det ju såhär också, jag har ju en del krav och lite andra egenheter för mig.

Jag kommer för det första inte att sätta mina fötter på en dansbana där det spelas dansbandstjofräs. Never! Då sätter jag mig i garderoben och surar. Ska vi gå ut så är det jag som väljer vart vi ska gå (inte TV3). Tänk vad roligt vi kommer ha på någon festival =D

Så är det ju det här med min egentid. Jag är lite orolig för vad dessa killar ska tro om jag helt plötsligt säger "nej hörru, nu behöver jag få vara själv med mina stearinljus, Sam Cooke och akvarellfärgerna".

Kan han inte prata så är det lika bra att lägga ner med en gång. Jag behöver någon att filosofera om livet och dess djupheter med. Med det menar jag ju inte "oj, vilket fint väder det var idag" nej, nej, nej. Skulle det vara så att det brister i pratet så MÅSTE han vara superduktig på att tolka musiken jag spelar. Men... ofta går ju det där hand i hand.

Tror han att han kommer kunna äga mig så är det samma sak där. Drop it!

Sen är det ju det här med mig och mitt leverne i övrigt. Vissa dagar är jag ju pigg som en mört och ingenting stoppar mig, nästa dag kan jag ligga som Titanic och vill inte ens röra mig. Undrar just om "vill du mig något får du skjuta in kaffe intravenöst annars kan du dra" kan misstolkas? Samma sak med maten, ibland är jag superduktig andra dagar äter jag pepparkaksdeg (till middag).

Vad tror ni? Bra TV eller inte....den som lever får se

Where is the love

Ibland är jag efter.
Ibland är jag före.
Ibland någonstans mittemellan...
Men oftast så är jag bara mig själv och det är väl väldigt speciellt...

Play it again Sam

Jag har under några dagar varit krasslig. Tänkte fula tankar på måndag och det skulle jag aldrig ha gjort, febern kom direkt. Somliga straffar Gud direkt ser ni...

Så, igår kväll hade jag en softkväll här i soffan. Körde igång TV4 Play och (törs jag ens erkänna det här, jo jag har erkänt så mkt annat) såg på Bonde söker fru (minsann).

Tänk dessa bönder, de ska då alltid förvirra en. Vanligtvis så är de otroligt förvirrande om vädret, dvs de är aldrig nöjda. Skiner solen en sommar är inte det bra, regnar det är inte det bra heller. Hur ska ni ha det egentligen?

Iaf, det som gjorde mig förvirrad var ett uttal om att vara förälskad eller attraherad. Den här bonden menar att förälskelse kommer först och attraktion senare. WHAT? Är det bara jag som kan känna mig attraherad av en människa jag möter på gatan? Möter man någon på krogen så kan man ju även där känna en attraktion. Men en förälskelse? För det krävs väl att man åtminstone känner objektet i fråga lite.

Nåja, zappade över till 3:ans play och där hittade jag ett gäng mammor som också söker ngn att hålla i handen under vintern.

Oh my, jag kan bara säga en sak. TV3 vet hur de ska få saker och ting att hända - med alkohol. Jag rodnar fortfarande när jag tänker på vad folk säger i TV och hur de beter sig. Jag vet inte om jag ska säga åt er att se det eller låta bli. Det är INTE bra TV och egentligen så är hela programidén enligt mitt tycke tragiskt. Jag har en del funderingar på varför dessa människor är med i programmen men jag väljer att inte ventilera dom här (kan bli ramaskri).

Vart tog den söta lilla flickan vägen?

PS: jag skulle vara mycket tacksam om "hur man skickar mamma till månen" aldrig blir publicerad ;-)

We´ll meet again?

Så är det. Jag lägger ner bloggandet för ett tag. Känns som om det inte finns något att blogga om för tillfället. Visst händer det saker i livet men...

Saknar motivation och inspiration. Kanske att den kommer tillbaka, kanske inte. Om den kommer tillbaka under min resa kan det hända att det kommer ett inlägg just på den här sidan.

Walking in my shoes

Ta hand om det som betyder något!
Kram kram

303

Det är något med mig och 303, närmare bestämt 3:03. Då vaknar jag (iaf när jag är hemma). Nu har jag bara för säkerhetsskull kollat mina biljetter, varken flyg eller tåg innehåller 303 (flyget innehåller dock 911 men det känns bara tryggt).

Igår var B här. Står ute på altanen och röker, ropar åt mig att det lyser om den nya tavlan. Sen skriker hon "Kristin, du har 303 i tavlan!"



Så nu står jag och tittar på tavlan. Vad var det som gjorde att jag impulsköpte den? Den fångade mitt öga när jag gick förbi affären, men.....

Var det jag som hittade tavlan eller tavlan som hittade mig? Och vad är det egentligen med 303?

Produktiv? Ja, men ändå....

Idag har varit en produktiv men på samma gång märklig dag. Har fått massor med saker gjort här hemma, visumansökan är ivägskickad. Ja, jag skrev rockstar på yrke. Har varit i kontakt med mäklare och säljare om en sak som skulle ha varit fixat en månad efter köpet var genomfört (har ju bara gått sex månader). Har även fått tag i banken och fått svar på en fråga.

Utöver detta har jag tagit en fika på hundcafé med både vän och hund. Gett en massage och ska snart iväg på yoga.

Det har med andra ord varit en bra dag och jag har fått mig en del goda skratt.

MEN, jag har en märklig känsla i mig. Känner mig lugn och harmonisk, mår bra men det är ngt som ligger och gnager. Har dansat, plockat fram alla låtar som tänkas kan men kan för mitt liv inte få fatt i vad det är.

Ska sätta mig bakom trummorna en sväng för att se om det släpper. Kanske ska jag byta musik också? Suddenly Strange med I am Kloot kanske inte är den bästa idag? Prövar det här istället...

Thunderstruck och Money Talks med AC/DC (ingen av dagens musik finns på spotify)

Kan det vara ett litet uns av tvivel? Nåja, de här låtarna tänker jag inte så mkt till. Inte för att det brinner i skallen (än) men ändå....

Summan av kardemumman

Det har varit en hektisk vecka (vet att det bara är lördag men imorgon jobbar jag så då finns det inget att summera). Det är inte så att jag har jobbat ihjäl mig den här veckan men det har varit mycket annat i filofaxen.

Kolla upp vad jag behöver för vaccinationer, få vaccinationer, fixa pass, shoppa, boka flyg, filmkväll, en kväll för välmående, hämta pass, mer shopping, studera folk, få skönhetssömnen störd och på det jobba lite också.

Inatt blev alltså min skönhetssömn störd. Något skallrade med jämna mellanrum och det gick inte att somna innan jag hittat vad det var, ungefär som när en kran droppar. Då jag under en tid drömt mardrömmar om att luftvärmepumpen inte skulle fungera efter ordning var min första tanke "va f-n, den blev ju installerad i juni, längre ska den väl hålla". I vilket fall, i mitt försök att hitta vad det var som skallrade satt jag ute (i minusgrader) i min pyjamas, jacka och foppatofflor - det var inte luftvärmepumpen. Till slut (efter 1½ timme) hittade jag källan till allt oväsen. Det var vajern till min persienn i sovrummet. Varje gång pumpen drog igång så drog även den igång - den är nu böjd!

Nu till studierna av folk och shoppingen. Tänk vad mycket man kan få reda på om folk genom att se vad de handlar. Idag när jag och B var på IKEA så spenderade vi nog en halvtimme i kö och då fanns gott om tid att studera. Vi såg barnfamiljen som snart ska få en liten till: ny spjälsäng, badbalja och annat smått och gott som en ny familjemedlem kan behöva. Vi såg unga killen som ska flytta hemifrån för första gången: startpaket med porslin, mattor, den billigaste mattan man kan hitta mm mm mm. Norskarna som handlar ALLT bara för att det är billigare i Sverige: tre vagnar fulla med bra att ha saker som man aldrig använder, plus alla varor som fanns inom räckhåll när man står i kö. Killen som ikväll kommer bjuda tjejen på middag hemma för första gången: en ljuslykta, ljus och servetter kom han med i handen.

Om vi ska orda mer om shoppingen så kan jag säga att Anders Borg kan vara stolt över mig och B. Om inte våra försök att häva finanskrisen hjälper så kommer inget att hjälpa! Den här veckan har vi gått all in (vad summan av den kardemumman blir vågar jag inte ens tänka på) Jag hade i onsdags spanat in en lampa som jag blev otroligt sugen på. Idag skulle den inhandlas (var tanken). Det blev inte så.....

Det blev annat som lyser upp tillvaron i höstmörkret. Att jag dessutom fick lära mig lite mer om källsortering ser jag som en ren bonus ;-)

Allt som rör sig, lyser eller låter


Ikväll får det bli



Vi hörs till veckan

Djupa tankar på en fredag

iTunes egna DJ spelade den här för mig alldeles nyss och jag fick en massa djupa tankar.

Lyssna först:

Man kan äga

Tänk lite på texten, hur rätt är det inte? Och hur många människor finns det inte där ute i världen som tror att de "äger" en annan människa? Suzzie sjunger att "kärlek måste ha sin frihet för att överleva". Jag skulle vilja tillägga att detta gäller även i vänskap (visserligen är vänskap en mkt fin kärlek men jag tror ni förstår vad jag menar här). Ja, i hela livet. Att respektera en människa för vad den är, är bland det finaste jag vet. Att INTE försöka ändra på en människa är en av de vackraste egenskaper en människa kan ha (enligt mig).

Att finna sig själv och våga vara sig själv är nog det svåraste som finns här i livet. Men har man en gång "hittat rätt" i sig själv infinner sig ett lugn och en trygghet, först då kan man se andra och "tillåta" andra att vara som de är.

Tänkvärt? Jag tycker det!

Sätt inte galler för någons fönster, plz!

Igår, idag och imorgon

Mina tvillingar har ett skönt sätt att se på tiden. Det är igår, idag och imorgon som existerar. Allt som hänt i dåtid var alltså igår och allt som kommer ske i framtiden är imorgon. Idag har de koll på.

Detta betyder att senast jag åkte slalom var igår, jag gick ur skolan igår och imorgon åker jag till Kina ;-)

Om vi ska se till vuxentid så var igår hektisk, idag soft och imorgon vet jag inte så mycket om så den kan jag inte blogga om.

Gårdagen gick i ett. Jobbade natt, hem och duscha, till Karlstad med B. Fixade pass, diverse shopping och sushi till lunch - gött! Hem, fort in med allt i huset, diska, prata med barnen och (trodde jag) slappa ett tag innan möte på kvällen. Ni vet hur det kan bli, man har varit igång hela dagen och ser verkligen fram emot att få sätta sig en liten stund. DÅ ringer det en granne på dörren och meddelar att om jag har något värdefullt i garaget så är det bäst att jag hämtar det nu för imorgon åker portarna ut.

Min "lugna" stund blev ett antal vändor till garaget för att hämta diverse prylar. Nåväl, det löste sig och klockan 19 satt jag på möte som jag lovat.

Såna här dagar vore det väl klokt om man efter mötet tog kvällen eller hur?

Icke sa Nicke! Hämtar upp B och E för en kvällsté som slutar med film hos E.

Idag har varit betydligt lugnare. Har vid skrivande stund iaf kommit ur pyjamasen OCH gjort lite av vad jag hade tänkt.

Hoppa hulle


Jag går omkring och skräpar men har görmycket att göra. Jag undrar om det händer något spännande idag.

Skall det gå åt helvete så går det med musik =D

Snart, snart ska jag göra resten av det jag tänkte göra idag. Annars finns ju alltid imorgon att tillgå

RSS 2.0