Wellness-mässan

Igår åkte fyra normalstörda arbetskamrater till wellness-mässan i Göteborg. Tänkte sammanfatta den lite kort...

Humorn låg på bananskalsnivå. Kan avslöja att vi nog hade ont i skrattmusklerna allihop när vi äntligen kom i säng igår...


Vann hade den absolut godaste choklad jag smakat i hela mitt liv.



Dagens "OJ!", denna man har gjort 10 Iron Man på raken!



Fundering på nya trosor... snyggt....NOT!


Priset för "dagens fulaste hattar" går utan tvekan till dessa damer.

Mycket tandkräm fick jag med hem....
Anna Book stod för mässans absolut falskaste marknadsföring.
Yoga var skönt MEN svårt att genomföra i jeans.
Toksugen på den slutsålda sushin :-(
Jag var den enda i församlingen som tyckte den torkade ingefäran var gott.
Största besvikelsen var att ingen av oss fick några pennor?!
Jag var i allafall mest imponerad av tjejen som visade upp yoga strax efter 16:30. Jag vill också kunna yoga så som hon kan! Öva, öva öva...
Onödigaste inköp: godiset på Preem i Jungatorp


Dagens fynd: den lilla svarta lådan på Preem i Jungatorp


Sist men inte minst, Gratis är gött! Fyra tjejer kan!!!! Nu får vi verkligen hoppas att någon av oss vinner någonting efter denna dag, om inte så lär vår inbox bli full av bra information ;-)

För övrigt tycker jag inte att det är jättekul att städa MEN jag tror att det blir mycket roligare om jag köper den här, tror inte ni det?

Bokrea!

Hurra för bokrea!

Impulshandlade "Den som inte tar bort luddet ska dö!" när jag handlade lite mat idag. Kände att mitt svarta bälte i shopping började bli lite grådassigt men nu är jag igång igen.

Ikväll blir det mys med bok och grönt te :-)

Äntligen!

Äntligen kom det efterlängtade mailet från biblioteket om att boken finns att hämta. Ska bli superspännande, har skyhöga förväntningar på denna.

Indianpaus

Har läst klart boken "Kreativitet för livet", inte så bra som jag hoppades den skulle vara.
Men, fastnade för en sak.... Att ta en indianpaus.

Handlar om en sydamerikansk indianstam, nomader dvs ständigt ute på vandring. Varje timme satte de sig ner för att ta en paus, inte för att de behövde vila (inget fel på konditionen där). Utan för att själen skulle hinna ikapp. Smart, hur många gånger har inte jag känt att "oj, nu kom jag äntligen fram" när jag i själva verket varit där flera timmar redan (kroppsligt alltså). På något vis är det som om kroppen vaknar till när själen anländer.

Bengt Renander skriver i boken "Det är bra att göra en indianpaus ibland. Det är ett tillfälle att stanna upp, samla ihop sig och låta själen hinna ikapp."

Jag tänker ta en nu....
Fler indianpauser åt folket!

Jag är galen

Jag vet, jag är galen! Men erkänn att livet blir liksom lite roligare om man är galen!?

Det kanske inte senaste i min galenskap men det som får oerhört många att reagera är min dröm om dessa tvättmedelsburkar. Jag VET att 498:- är mycket pengar för tvättmedelsburkar, men kom då ihåg att man får båda!!! Och skopan!


Telefonförsäljare...

...är något jag aldrig förstått mig på! Blev nyss uppringd av en telefonförsäljare som minsann hade ett erbjudande om trosor. 3 st för 29:50 (plus porto och en massa annat skulle jag tro). Svarade att jag inte använder trosor, jag hörde hur tjejen i andra änden drog efter andan och till slut säger "eh, nehej, då är du inte intresserad alltså?". Rätt svar tjejen, bättre lycka nästa gång :-)

Flummar mig :-)



Här är låten som gör mig som mest flummig just nu...

Var är "min" bok?

Nu börjar jag verkligen bli sugen på att ta tag i nästa pristagare MEN jag har ju ingen bok. Reserverade den för hur länge sen som helst - var är den?

Är det så att den kan vara långt nere i underjorden, där det bara är grått, dammigt, mycket spindelväv och en enda glödlampa som blinkar ;-) i så fall vill jag hämta den själv....


Magiska fingrar

Jag har några dagar ridit på en enorm nostalgisk våg. Hamnade i gymnasietiden och skolans version av Grease, hahaha. Men kan inte hitta låten någonstans annat än i mitt huvud... Någon som har denna låt hemma?

Jag ska sitta framför radion,
ända till jag får tillbaks min ton.
Det, en låt jag aldrig hört förut,
kan den redan innan den tar slut.

Åh, jag ska alltid minnas,
den ska alltid finnas,
dem ackord som rör mig,
dur och moll som brusar ofta för mig.

Ha magiska fingrar,
åhå, runt halsen slingrar.

Med min gitarr,
så lockar du fram en melodi,
som ropar dess namn.

Åh, sjung den om.
Kom hit igen,
åh, kom hit igen.

Försvinn inte igen,
spela den om igen,
och med dem toner jag vill,
och en gång till om jag vill.

Jag vann!

Hm, kommer hem från yoga och telefonen ringer. I andra änden är en upprymd arbetskamrat som säger grattis till vinsten!

Jag fattar först noll...jag vinner aldrig något! Inte ens på vinst varje gång. Men nu har jag minsann gått och vunnit en biljett till Wellness-mässan i Göteborg. Hoppas jag får ihop livet i övrigt så vi kan gå....


Smuts

Har läst klart boken Smuts av Katarina Wennstam och har bestämt mig för att inte skriva om vad jag personligen tycker om Trafficking och sexköp. Men, jag tycker att titeln passar väldigt bra. Läs den!

Ta hand om det som betyder något
Kristin


Kanske man skulle ha varit hund?

Igår fick jag ett mail med några tänkvärda rader. Saxar lite...

Kristin,
När ska du lära dig leva som du ibland lär? Läs detta och ta till dig!

"Hantera alla stressiga situationer som en hund;
Om du inte kan äta det eller leka med det, bara kissa på det och gå din väg."

Jag tyckte detta var underbart...

Sönderstressad....

....är hur jag känner mig för tillfället. Har tusen saker att göra, för mycket i skallen och alldeles för lite tid. Vad göra?

Jo, jag tar semester! Tack du underbara vikarie som går in och jobbar för mig när jag varken vill eller orkar, tusen kramar till dig!

Efter mitt arbetspass idag ska jag bara må gött några dagar och göra det jag vill!

Kristin

Mångalen

Tackar min lyckliga stjärna för att det är fullmåne. Trots feber och allt annat jävelskap så är jag ett med "den gudomliga galenskapen". Något säger mig att det kommer bli sent inatt...

Orkade inte vänta

Jag orkade inte riktigt vänta på att nästa bok skulle bli uppfångad så igår begav jag mig till biblioteket för att låna en annan.
Smuts av Katarina Wennstam - någon som har läst den? Gud vad jag blir berörd....vet att det är en fiktiv roman men den belyser ett samhällsproblem. Återkommer med mer när jag läst klart.

Må gött

Ligger läsningen nere?

Hm, hade ett mess i telefonen när jag vaknade.... Ligger läsningen nere?! Har du helt gått över till inredning?

Svaret är NEJ, absolut inte. Mommsen tog inte knäcken på mig, det är bara det att jag väntar på att en bok ska fångas upp på biblioteket - sen är jag igång igen. Hm, jo du vet lika bra som jag att inredning ligger mig varmt om hjärtat.... Ville bara ge lite tips till er läsare ju!

Tävling hos Kallholmen

Mycket inredning nu, men men.... Här kan du vinna ett sängbord! Lycka till :-)

Nomineringsdags

Nu är det dags att nominera bästa fotoblogg, detta gör du på http://dianasblogg.blogg.se/2009/february/dags-att-nominera.html

Jag har självklart nominerat Selmas granne... den hittar du här

Någon som vill skratta?

Om ni vill ha ett gott skratt ska ni absolut läsa "Kollektivt självmord" av Arto Paasilinna. Den är hysteriskt kul, har nog aldrig skrattat så mycket när jag läst en bok....

Theodor Mommsen

Den andra författaren som mottog nobelpriset i litteratur var en tysk herre vid namn Christian Matthias Theodor Mommsen. Mommsen var expert på klassisk historia (främst Romarriket). Det som utmärker Mommsen var att han inte skrev skönlitteratur alls utan endast historiska verk.

Motiveringen löd...
"nutidens störste levande mästare i den historiska framställningens konst, med särskilt fäst avseende å hans monumentala verk 'Römische Geschichte'"

Den bok som fanns här på biblioteket var "Romersk historia I" och det var ju inte så mycket att välja på...


Med tunga steg gick jag hem med den 395 sidor tjocka boken. Jag kan redan här avslöja att historia inte är mitt starkaste ämne - jag hatade detta i skolan. Och här sätter jag mig frivilligt med en bok som visade sig vara ännu tråkigare än de böcker vi hade i skolan Titeln i sig är inte riktigt korrekt då det mer är Italiensk historia än romersk. Då detta är den första boken av tre (nej, jag kommer INTE läsa de andra två) var det den tidiga historien som avklarades. Jag trodde verkligen att den skulle bli mer intressant när Hannibal kom in i bilden - men icke, har nog aldrig somnat med en bok så många gånger förut. Boken luktade inget speciellt , var tryckt 1985 (inga bonuspoäng där inte). Det är med en suck av lättnad som jag lämnar tillbaka den här boken men jag ser fram emot nästa - tror den blir bättre. Men först ska jag sticka emellan med en annan....


Må gött så länge!


RSS 2.0