Summan av kardemumman

Det har varit en hektisk vecka (vet att det bara är lördag men imorgon jobbar jag så då finns det inget att summera). Det är inte så att jag har jobbat ihjäl mig den här veckan men det har varit mycket annat i filofaxen.

Kolla upp vad jag behöver för vaccinationer, få vaccinationer, fixa pass, shoppa, boka flyg, filmkväll, en kväll för välmående, hämta pass, mer shopping, studera folk, få skönhetssömnen störd och på det jobba lite också.

Inatt blev alltså min skönhetssömn störd. Något skallrade med jämna mellanrum och det gick inte att somna innan jag hittat vad det var, ungefär som när en kran droppar. Då jag under en tid drömt mardrömmar om att luftvärmepumpen inte skulle fungera efter ordning var min första tanke "va f-n, den blev ju installerad i juni, längre ska den väl hålla". I vilket fall, i mitt försök att hitta vad det var som skallrade satt jag ute (i minusgrader) i min pyjamas, jacka och foppatofflor - det var inte luftvärmepumpen. Till slut (efter 1½ timme) hittade jag källan till allt oväsen. Det var vajern till min persienn i sovrummet. Varje gång pumpen drog igång så drog även den igång - den är nu böjd!

Nu till studierna av folk och shoppingen. Tänk vad mycket man kan få reda på om folk genom att se vad de handlar. Idag när jag och B var på IKEA så spenderade vi nog en halvtimme i kö och då fanns gott om tid att studera. Vi såg barnfamiljen som snart ska få en liten till: ny spjälsäng, badbalja och annat smått och gott som en ny familjemedlem kan behöva. Vi såg unga killen som ska flytta hemifrån för första gången: startpaket med porslin, mattor, den billigaste mattan man kan hitta mm mm mm. Norskarna som handlar ALLT bara för att det är billigare i Sverige: tre vagnar fulla med bra att ha saker som man aldrig använder, plus alla varor som fanns inom räckhåll när man står i kö. Killen som ikväll kommer bjuda tjejen på middag hemma för första gången: en ljuslykta, ljus och servetter kom han med i handen.

Om vi ska orda mer om shoppingen så kan jag säga att Anders Borg kan vara stolt över mig och B. Om inte våra försök att häva finanskrisen hjälper så kommer inget att hjälpa! Den här veckan har vi gått all in (vad summan av den kardemumman blir vågar jag inte ens tänka på) Jag hade i onsdags spanat in en lampa som jag blev otroligt sugen på. Idag skulle den inhandlas (var tanken). Det blev inte så.....

Det blev annat som lyser upp tillvaron i höstmörkret. Att jag dessutom fick lära mig lite mer om källsortering ser jag som en ren bonus ;-)

Allt som rör sig, lyser eller låter


Ikväll får det bli



Vi hörs till veckan

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0