Theodor Mommsen

Den andra författaren som mottog nobelpriset i litteratur var en tysk herre vid namn Christian Matthias Theodor Mommsen. Mommsen var expert på klassisk historia (främst Romarriket). Det som utmärker Mommsen var att han inte skrev skönlitteratur alls utan endast historiska verk.

Motiveringen löd...
"nutidens störste levande mästare i den historiska framställningens konst, med särskilt fäst avseende å hans monumentala verk 'Römische Geschichte'"

Den bok som fanns här på biblioteket var "Romersk historia I" och det var ju inte så mycket att välja på...


Med tunga steg gick jag hem med den 395 sidor tjocka boken. Jag kan redan här avslöja att historia inte är mitt starkaste ämne - jag hatade detta i skolan. Och här sätter jag mig frivilligt med en bok som visade sig vara ännu tråkigare än de böcker vi hade i skolan Titeln i sig är inte riktigt korrekt då det mer är Italiensk historia än romersk. Då detta är den första boken av tre (nej, jag kommer INTE läsa de andra två) var det den tidiga historien som avklarades. Jag trodde verkligen att den skulle bli mer intressant när Hannibal kom in i bilden - men icke, har nog aldrig somnat med en bok så många gånger förut. Boken luktade inget speciellt , var tryckt 1985 (inga bonuspoäng där inte). Det är med en suck av lättnad som jag lämnar tillbaka den här boken men jag ser fram emot nästa - tror den blir bättre. Men först ska jag sticka emellan med en annan....


Må gött så länge!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0